Toshiba

TOSHIBA – priča o uspjehu

Porijeklo globalne korporacije seže do prošlog stoljeća, kada je započela industrijalizacija u Japanu. Godine 1939. sastali su se proizvođač električnih rasvjetnih tijela (Tokyo Electric Company) i proizvođač opreme za jaku struju (Shibauro Electric Company) te su osnovali TOKYO SHIBAURO ELECTRIC COMPANY. Već se i tada tvrtka „interno“ rado nazivala TOSHIBA, iako je taj naziv službeno uveden tek 1978.

Snažan ekonomski rast nakon Drugog svjetskog rata potaknuo je, između ostalih, japanske proizvođače da izrađuju sustave klimatizacije temeljene na američkom modelu. Već pedesetih godina prvi su japanski proizvodi lansirani na tržište i odmah su počeli privlačiti pozornost zahvaljujući inovacijama.

Godine 1961. TOSHIBA je predstavila prvi razdvojeni klima uređaj (split sustav) u svijetu – sustav u kojem su unutarnja i vanjska jedinica povezane samo bakrenim cijevima. Time je tvrtka TOSHIBA preuzela ulogu „inovatora“ i do današnjeg dana nastavila je razvijati tržište uvođenjem moćnih izuma koji služe za dobrobit ljudi i okoliša.

 

Prodajni program Toshiba:

  • Klima uređaji
  • VRV sustavi
  • Dizalice topline